HiWork, het recruitment platform voor nieuwkomers
/


Jouw eerste baan in Nederland!

 

HiWork

HiWork is het recruitment platform dat de nieuwkomer zelf in staat stelt om een keuze te maken welke baan het beste bij hem past. Door een aantal vragen te beantwoorden, worden de voorkeuren duidelijk voor de statushouder. Vervolgens kunnen we op basis van deze wensen een match maken met werkgevers die hiermee overeenkomen.

Bij binnenkomst in Nederland na de vlucht worden de asielzoekers meteen afhankelijk van bureaucratische processen en organisaties. Ze kunnen het proces niet versnellen. Zo duurt het gemiddeld voor de nieuwkomer 2,5 jaar herenigd te zijn met het gezin. Door deze lange tijd van onzekerheid wordt de statushouder lethargisch. Andere goedbedoelde initiatieven om nieuwkomers aan het werk te helpen, werken op dezelfde manier. Lange trajecten worden ingegaan, waarbij het vooral top down geregeld is. HiWork wil juist de kracht gebruiken van de nieuwkomers. Ze zijn immers overlevers. In plaats van lange trajecten willen we de nieuwkomer middels een paar vragen inzichtelijk maken welke baan op dit moment bij hem past.

Wij willen niet concurreren met bestaande initiatieven, maar zoeken juist de samenwerking op en willen de huidige systemen en processen helpen optimaliseren. Dit doen wij onder andere door principes van The Lean Start-Up methodologie te combineren met Growth hacking. Dit zijn manieren van werken die bij succesvolle start-ups gebruikelijk zijn.


Ons team

Tim Broersen

Tim Broersen

Positie Founder

Over Mijn naam is Tim Broersen en ik ben meerdere jaren werkzaam in de sociale sector. Daarvoor heb ik enige jaren ervaring opgedaan in verschillende commerciële functies bij vacaturesites en grote uitgevers. Ik heb verschillende functies bekleed van juridische medewerker (waarbij ik vluchtelingen met hun procedure begeleidde) tot online marketeer. Deze combinatie maakt dat ik de verschillende invalshoeken daarvan bij elkaar kan brengen voor HiWork.

Kenan Abdulghani

Kenan Abdulghani

Positie Chief Marketing Officer

Over Mijn naam is Kenan Abdulghani en ik kom uit Syrië. Ik ben sinds jaar en dag Art Director in Marketing en Communicatie. Samen met Houda heb ik een Masterdiploma bedrijfscommunicatie en digitale media met succes afgerond. Met mijn achtergrond en ervaring wil ik graag bijdragen aan de Nederlandse maatschappij door mee te werken aan de ontwikkeling van een platform dat de drempel naar de arbeidsmarkt voor andere nieuwkomers kan verlagen.

Houda Sayed

Houda Sayed

Positie Community Manager

Over Mijn naam is Houda Sayed en ik kom van oorsprong uit Syrië. Ik houd me bezig met strategische ontwikkelingen van merken. Om mijn ervaring en kennis verder uit te breiden, heb ik zojuist een Masterdiploma bedrijfscommunicatie en digitale media met succes afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Ondanks mijn goede trackrecord, merk ik dat het heel moeilijk is om een baan te vinden. Een grote factor hierin is de taalbarrière en een goed netwerk in Nederland. Zo ben ik in contact gekomen met HiWork.